Covid-19…

Pandemik yang berterusan ini telah menimbulkan persoalan daripada pelanggan kami sama ada mereka boleh mendapatkan bayaran balik ke atas tempahan atas sebab yang berkaitan dengan Covid-19.

Kami menyediakan bayaran balik untuk pelbagai sebab yang berkaitan dengan Covid-19, oleh itu di sini kami berusaha untuk memberikan penjelasan tentang bayaran balik yang dapat kami bayar…

 Jangkitan…

Sekiranya anda dijangkiti Covid-19 dalam 14 hari dari anda mula lakukan tempahan, dan mempunyai bukti ujian tersebut positif, kami boleh mengembalikan wang anda.

Pengasingan…

Sekiranya seseorang di rumah anda telah terbukti positif Covid-19 dalam 14 hari dari permulaan tempahan anda dan mempunyai bukti terhadap ujian itu, anda berkemungkinan perlu mengasingkan diri, dan kami boleh mengembalikan wang anda.

Jangkitan keluarga…

Sekiranya seseorang dalam keluarga terdekat anda terbukti positif Covid-19 dalam masa 14 hari setelah membuat tempahan anda dan mempunyai bukti ujian itu, kami boleh mengembalikan wang anda.

Keadaan perubatan sedia ada…

Sekiranya anda mengalami perubahan ketara dalam keadaan perubatan sedia ada anda dalam 14 hari sebelum menghadiri tempahan anda, dan seorang Doktor mengesyorkan anda tidak hadir kerana risiko terdedah kepada Covid-19, kami boleh mengembalikan wang anda.

Perlindungan…

Sekiranya seseorang di dalam rumah anda telah diuji positif Covid-19 dalam 14 hari dari permulaan tempahan anda dan mempunyai bukti terhadap ujian itu, atau jika anda mengalami perubahan dalam keadaan perubatan sedia ada, anda mungkin perlu dilindungi, dan kami boleh mengembalikan wang anda.

Hospitalisasi atau Kematian…

Sekiranya seseorang dalam keluarga terdekat anda dimasukkan ke dalam hospital, atau telah meninggal dunia kerana Covid-19, dalam tempoh 28 hari sebelum tempahan anda bermula dan anda mempunyai bukti, kami boleh mengembalikan wang anda.

Apa yang tidak boleh kami bayar…

Kami tidak dapat melakukan bayaran balik sekiranya anda bimbang dijangkiti Covid-19 atau melakukan pengasingan diri tanpa positif ujian Covid-19 dalam rumah atau keluarga anda.

Kami juga tidak dapat membuat bayaran balik untuk sekatan perjalanan yang disebabkan langkah-langkah untuk mengawal penyebaran Covid-19.

Bayaran balik kami sentiasa tertakluk sepenuhnya ke atas syarat kami (sedia untuk dibaca di sini), yang memerlukan pemberian bukti yang sesuai, sepenuhnya berdasarkan atas budi bicara, dan kami tidak menawarkan jaminan bayaran balik tanpa syarat.